dilluns, 23 de gener del 2012

Targeta gràfica

Definicio
Una targeta gràfica , targeta de vídeo , placa de vídeo , targeta acceleradora de gràfics o adaptador de pantalla ,és una targeta d'expansió per a una ordinador, encarregada de processar les dades provinents de la CPU i transformar-los en informació comprensible i representable en un dispositiu de sortida, com un monitor o televisor.


Algunos Conectores

HDMI
















Super Video






















Chip targeta gràfica:
Actualment existeixen Chips per a targetes gràfiques molt potents, la majoria de les vegades amb potència de càlcul superior a la del processador principal.

Resolucion  targeta grafica:

16 colores --> 4 bits --> 1/2 byte
256 colores --> 8 bits --> 1byte
color de alta intensidad --> 64K --> 65.536 colores --> 16 bits --> 2 bytes
color verdadero --> 16,7 millones --> 16.777.216 colores --> 24 bits --> 3 bytes
color verdadero --> 4,3 gigas --> 4.294.967.296 --> 32 bits --> 4 bytes


 Freqüencia:
La frequencia es la mesura del nombre de vegades que ocurre un esdeveinment per unitat de temps.
Memoria:

Capacitat: La capacitat de la memòria determina el nombre màxim de dades i textures processades, una capacitat insuficient es tradueix en un retard a espera que es buidin aquestes dades.
Interfície de memòria: També anomenada bus de dades, és la multiplicació resultant del d'ample de bits de cada xip pel seu nombre d'unitats.
Velocitat de memòria: És la velocitat a la qual les memòries poden transportar les dades processades, per la qual cosa és complement a la interfície de memòria per determinar l'ample de banda total de dades en un temps determinat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada