dimarts, 17 d’abril del 2012

Pantallazo azul

Té alguna relació amb memoria RAM?
Si recientemente hemos cambiado una tarjeta de sonido, gráfica, memoria RAM, disco duro, cambiado algún cable interno del PC, o tocado cualquier cosa de la BIOS entonces casi seguro que el problema es este. En este caso, no queda mucha más solución que volver a dejarlo como estaba si es posible, confirmar que el problema sea eso y luego intentar mirar la documentación relacionada para ver si realmente hay un problema de compatibilidad o sencillamente se ha hecho mal el cambio. 

Quines solucions dona en cas de trobar algun cas.

1 -. Driver erroni: o bé defectes en el driver o bé versió incorrecta (o versió per Sistema Operatiu incorrecte).


Solució: actualitzar el driver des de la pàgina del fabricant a l'última versió per a Windows XP


2 -. Maquinari danyat: quan la resta de causes s'hagin descartat pot pensar que hi hagi un dany en algun dels dispositius maquinari, per esbrinar quin d'ells és el que porta el problema, serà necessari treure tots els dispositius no essencials, i anar provant afegint de un en un fins a trobar al causant.


3 -. S'obté l'error en apagar l'equip: s'ha observat que usuaris amb ratolins Logitech obtenen aquest error en apagar l'equip. Això és a causa del programari per al ratolí (Logitech MouseWare), es pot produir en les versions 9.10 i 24/9.


4 -. Errors en el direccionament de memòria: a causa d'errors en l'adreçament a memòria es pot produir aquest error. Les possibles causes d'error en l'adreçament inclouen:



A-. Error maquinari al controlador de memòria: (resident al microprocessador en aruitecturas K8, o al pont nord del chipset en la resta de aruitecturas). Cabria prendre'l com a causa, en haver descartat la resta.


Solució: canviar la placa base, o el microprocessador (segons el tipus d'arquitectura)


B-. Error maquinari en els mòduls de memòria: un error en els mòduls de memòria pot causar encaminaments erronis. Per saber si aquesta és la causa s'ha de passar tests de memòria (tipus memtest, Prime95).


Solució: canviar els mòduls danyats

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada