dimarts, 13 de març del 2012

Generar electricidad

La energia no se puede genera,solo puedes cambiar de una forma a otra o transformar trabajo en energia.

Si por ejemplo te pones a pedalear una bicicleta que tenga conectado un generador a su rueda, estarás transformando tu trabajo en energia eléctrica, pero al mismo tiempo estarás entregando energia química que tenías acumulada en tu organismo.

Tipos de Generadores de energia:

Energia hidràulica: 

L'energia potencial acumulada en els salts d'aigua pot ser transformada en energia elèctrica. Les centrals hidroelèctriques aprofiten l'energia potencial de l'aigua dels rius per posar en funcionament unes turbines que mouen un generador elèctric. Aquesta energia es considera renovable perquè no consumeix l'aigua sinó que només n'aprofita el seu moviment. 

Energia eòlica

L'energia eòlica és l'energia obtinguda mitjançant la utilització d'aquesta energia mecànica, generada pels corrents d'aire que es desplaça a causa de les diferències locals de pressió.

Energia solar

Hom la recull amb panells solars o amb col·lectors solars per a transformar-la en energia tèrmica (energia solar tèrmica) o en energia elèctrica (energia solar termoelèctrica i energia solar fotovoltaica, l'obtinguda amb panells fotovoltaics).


 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada