divendres, 30 de març del 2012

Señales acusticas Bios

BIOS AMI
(Tots aquests codis, excepte el n º 8, indiquen errors fatals)

1 xiulet curt: Fallada del refresc de la RAM (Reemplaçar la placa base).
Primer, comprovar que els mòduls estan ben inserits, i si l'error continua, provar amb altres mòduls.

2 xiulets curts: Error de paritat de la memòria (Reemplaçar la memòria).
Primer, comprovar que els mòduls estan ben inserits, i si l'error continua, provar amb altres mòduls.

3 xiulets curts: Fallada en els primers 64kb de RAM (Mòdul RAM danyat).
Primer, comprovar que els mòduls estan ben inserits, i si l'error continua, provar amb altres mòduls.


4 xiulets curts: Fallada del temporitzador del sistema (Chip del temporitzador del sistema avariat).
La placa base ha de ser reparada o substituïda.

5 xiulets curts: Error en el processador (Reemplaçar CPU).
Potser la placa base hagi de ser reparada o substituïda.

6 xiulets curts: Error en el xip 8042 - Gate A20 (Reemplaçar controlador del teclat).
Provar amb un altre teclat, si el problema continua, comprovar tota la circuiteria de la placa base relacionada amb el teclat (potser la placa tingui un fusible de teclat).

7 xiulets curts: Processor interrupció Exception Error (Replace motherboard).
La placa base ha de ser reparada o substituïda.

8 xiulets curts: Error de lectura / escriptura de la memòria de vídeo (Reemplaçar targeta gràfica).
Canviar els xips de memòria de vídeo, o la targeta completa.

9 xiulets curts: Error de comprovació (checksum) de la ROM (el xip ROM està malmès).
Contactar amb el fabricant de la placa base i trobar la forma de reemplaçar aquest xip.

10 xiulets curts: CMOS Shutdown Register Read / Write Error (Replace = RTC / CMOS IC)
La placa base ha de ser reparada o substituïda.

11 xiulets curts: Memòria Memòria cau danyada.

1 xiulet llarg + 3 xiulets curts: Error en la comprovació de la RAM (Reemplaçar la memòria).

1 xiulet llarg + 8 xiulets curts: Error en la comprovació de l'adaptador gràfic (Targeta gràfica absent o defectuosa).

BIOS AWARD
Si tenim aquesta BIOS ja ens val aguditzar l'oïda. En la majoria dels xiulets se'ls acompanya un missatge d'error.

To ininterromput. Fallada en el subministrament elèctric. Revisem les connexions i la font d'alimentació.

Tons curts constants. Sobrecàrrega elèctrica, xips defectuosos, placa malament ...

1 llarg. Si apareix això a la pantalla "RAM Refresh Failure", significa que els diferents components encarregats del refresc de la memòria RAM fallen o no estan presents. Canviar de banc la memòria i comprovar els jumpers de busos.

1 llarg i 1 curt. El codi de la BIOS està corrupte o defectuós, provarem a flasear o reemplacem el xip de la BIOS sinó podem canviar de placa.

1 llarg i dos curts. No dóna senyal d'imatge, es tracta que la nostra targeta de vídeo aquesta malmesa, provarem a punxar en un altre slot o provarem una altra targeta gràfica.

1 llarg i 2 curts. Si apareix per pantalla aquest missatge: "No video card found", aquest error només és aplicable a plaques base amb targetes de vídeo integrades. Decisió a la targeta gràfica, provarem a desabilitarla i punxarem una nova en qualsevol slot lliure o canviarem la placa mare.

1 llarg i 3 curts. Si apareix aquest missatge per pantalla "No monitor connected" Ídem que l'anterior.

1 llarg i diversos curts. Missatge d'error. "Video related failure". El mateix que abans. Cada fabricant implanta un codi d'error segons el tipus de targeta de vídeo i els paràmetres de cada BIOS

2 llargs i 1 curt. Decisió en la sincronització de les imatges. Carregarem per defecte els valors de la BIOS i intentarem reiniciar. Si persisteix la nostra targeta gràfica o placa mare estan espatllades.

2 curts. Veiem a la pantalla aquest error: "Parity Error". Es tracta d'un error en la configuració de la BIOS en no suportar la paritat de memòria, la deshabiliteu en a la BIOS.


3 curts. Veiem a la pantalla aquest error. Base 64 Kb "Memory Failure", significa que la BIOS en intentar llegir els primers 64Kbytes de memòria RAM van donar error. Canviem RAM per una altra.

4 curts. Missatge d'error: "Timer not operational". El rellotge de la pròpia placa base aquesta espatllat, no hi ha mes solució que canviar la placa. No confondre amb "CMOS cheksum error" una cosa és la pila i una altra el comptador o rellotge de la placa base.

5 curts. Missatge per pantalla "Processor Error" significa que la CPU ha generat un error perquè el processador o la memòria de vídeo estan bloquejats.

6 curts. Missatge d'error: "8042 - Gate A20 Failure", molt mític aquest error. El controlador o processador del teclat (8042) pot estar en mal estat. La BIOS no pot commutar en mode protegit. Aquest error se sol donar quan es connecta / desconnecta el teclat amb l'ordinador encès.

7 curts. Missatge d'error: "Processor Exception / Interrupt Error" Descripció. La CPU ha generat una interrupció excepcional o el mode virtual del processador està actiu. Processador a punt de morir-se.

8 curts. Missatge d'error: "Display Memory Read / Write error". La targeta de vídeo aquesta espatllada, procedim a canviar-la.

9 curts. Missatge d'error: "ROM Checksum Error", el valor del checksum (recompte de la memòria) de la RAM no coincideix amb el valor guardat a la BIOS. Reseteamos els valors de la CMOS i tornem a aconfigurar i si persisteix tindrem la RAM o la BIOS espatllades.

10 curts. Si veiem per pantalla això, "CMOS Shutdown Register / Read / Write Error": el registre de la CMOS RAM falla a l'hora de la desconnexió. En altres paraules que no pot escriure en la CMOS quan sortim de configurar la BIOS.

11cortos. Missatge d'error: "Cache Error / External Cache Bad" la memòria cau (L1o L2) del processador estan fallant. També s'aplica a la cache de la placa.

1 xiulet llarg + 8 xiulets curts. Error en la verificació de targeta de vídeo, aquesta està defectuosa, procedim a canviar-la

1 xiulet llarg + 3 xiulets curts. Error en la comprovació de la RAM (Reemplaçar la memòria) possiblement perquè els cicles de rellotge d'aquesta memòria no es corresponen amb els de la placa o no són compatibles (memòria de marca o no).

BIOS Phoenix

La durada dels xiulets es mesura d'un a quatre. Aquesta BIOS és propietat des de fa dos anys de AWARD i estava molt present en equips portàtils.

1-2-2-3: error del codi de verificació de la ROM. En altres paraules BIOS corrupta

1-3-1-1: fallada en el testeig del refresc de la memòria DRAM. Revisem que la memòria RAM aquest ben instal · lada i la seva configuració de BUS sigui correcta.

1-3-1-3: error en el test de del controlador del teclat. Procedim a connectar bé, si persisteix canviarem la placa ja que el controlador de teclat està mal.

1-3-4-1: error en una adreça de memòria. Evidentment el testeig de la RAM ha fallat haurem de reemplaçar o revisarem si estava ben instal · lada.

1-3-4-3: error en una direcció de l'àrea de memòria baixa. Idem

2-1-2-3: error en la ROM del sistema. La BIOS aquesta corrupta o no s'ha pogut accedir-hi (llegir / escriure). Intentem flasearla, o de substituir el xip de la BIOS per un altre idèntic.

2-2-3-1: problemes amb interrupcions de sistema. Entrem a la BIOS la procedim a configurar correctament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada